O nas

IMG_2369

Historia Piekarni Karwot sięga 1991 roku, gdy 9 grudnia ruszyła pierwsza produkcja piekarnicza oraz zostały otwarty sklep firmowy przy piekarni. Był to mały zakład rzemieślniczy słynący przez wiele lat z bardzo wysokiej jakości pieczywa. To dzisiaj nazwisko Karwot kojarzy się wielu mieszkańcom Żor i okolic z dobrym smakiem chleba. Nasze wyroby produkowane są według tradycyjnych receptur dopracowywanych przez lata poprzez rozważny dobór surowców i dopasowywanych do zmieniających się gustów klientów.

W kolejnych latach nastąpił dynamiczny rozwój zakładu. Powstało 6 własnych sklepów firmowych.

Nasz zakład do dnia dzisiejszego zatrudnia pracowników którzy pamiętają początki firmy, wyszkolił 43 uczniów z których część znalazła zatrudnienie w naszej piekarni.

Od września 2010 działalność Piekarni Karwot została poszerzona o cukiernictwo. Tym samym firma stała się bardziej wszechstronna, oferujemy ponad 40 wyrobów ciastkarsko-cukierniczych.

Nasz zakład od początku istnienia jest zrzeszony w ŻORSKIM CECHU RZEMIOSŁ RÓŻNYCH. Wszystko to sprawia że utrzymujemy stałą, wysoką jakości produkcji zaś wysoka renoma i uznanie wśród odbiorców i konsumentów jaką wypracowaliśmy na przestrzeni 26 lat skłania do jeszcze cięższej i owocnej pracy.